Zeker Vitaal
Image default
Aandoeningen en ziekten

Zwemmen? Zo verzorg je jouw kalknagels!

Zwemmen is een geweldige manier om te ontspannen en je lichaam in vorm te houden. Het kan echter een uitdaging zijn voor mensen met kalknagels. Kalknagels, ook wel bekend als schimmelnagels, zijn een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Deze infectie kan ervoor zorgen dat je nagels geel, broos en verdikt worden. Het kan ook leiden tot ongemak en zelfvertrouwen aantasten.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kalknagels te verzorgen, zodat je zonder zorgen kunt blijven zwemmen. In dit artikel zullen we de “PACT-therapie” en Funghiclear behandeling tegen kalknagels bespreken, en hoe je deze kunt gebruiken om je nagels gezond te houden.

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels, of schimmelnagels, zijn een veelvoorkomende aandoening waarbij de nagels geïnfecteerd raken met schimmels. Deze schimmels groeien het beste in vochtige omgevingen, zoals zwembaden, douches en sportscholen. Kalknagels kunnen leiden tot verkleuring, verdikking en broze nagels. Het is belangrijk om kalknagels tijdig te behandelen om verdere verspreiding van de schimmel te voorkomen.

Oorzaken van kalknagels

Er zijn verschillende oorzaken van kalknagels. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Blootstelling aan vochtige omgevingen, zoals zwembaden, sauna’s en douches.
 • Het dragen van strakke schoenen die de luchtstroom beperken.
 • Verzwakt immuunsysteem.
 • Diabetes of andere aandoeningen die de bloedcirculatie beïnvloeden.

Symptomen van kalknagels

De symptomen van kalknagels kunnen variëren, maar de meest voorkomende symptomen zijn:

 • Verkleuring van de nagel, zoals geel of bruin.
 • Verdikking van de nagel.
 • Broze en afbrokkelende nagels.
 • Veranderingen in de vorm van de nagel.
 • Ophoping van vuil onder de nagel.

Behandeling van kalknagels

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor kalknagels, waaronder medicijnen, huismiddeltjes en medische procedures. Twee veelvoorkomende behandelingen zijn de PACT-therapie en Funghiclear tegen kalknagels.

 

PACT-therapie

PACT (Photodynamische Antimicrobiële Therapie) is een innovatieve behandeling die gebruikmaakt van lichtgevoelige stoffen en speciaal ontwikkelde LED-lampen om schimmelinfecties te bestrijden. Deze behandeling is effectief, pijnloos en veroorzaakt geen bijwerkingen. Tijdens de behandeling wordt een gel met een fotosensitieve kleurstof op de aangetaste nagels aangebracht, gevolgd door blootstelling aan specifiek licht. Deze combinatie zorgt ervoor dat de schimmels worden gedood en de nagels kunnen herstellen.

Funghiclear tegen kalknagels

Funghiclear is een natuurlijke antischimmeloplossing die speciaal is ontworpen om kalknagels te behandelen. Het bevat een krachtige mix van natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. Funghiclear kan helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties, het verminderen van de symptomen van kalknagels en het bevorderen van gezonde nagelgroei.

Tips voor het verzorgen van kalknagels tijdens het zwemmen

Als je last hebt van kalknagels en toch wilt blijven zwemmen, zijn hier enkele tips om je nagels te verzorgen:

 • Houd je voeten schoon en droog: Droog je voeten grondig af na het zwemmen en gebruik een schone handdoek om overtollig vocht te verwijderen. Dit helpt de groei van schimmels te voorkomen.
 • Draag beschermende schoenen: Draag slippers of waterschoenen in openbare ruimtes, zoals zwembaden en douches, om direct contact met schimmels te vermijden.
 • Gebruik een antischimmelspray: Breng een antischimmelspray aan op je voeten en nagels voordat je gaat zwemmen. Dit kan helpen om schimmels te doden en verdere verspreiding te voorkomen.
 • Verzorg je nagels regelmatig: Houd je nagels kort en knip ze recht af om te voorkomen dat ze ingroeien. Gebruik ook een nagelvijl om eventuele verdikking of ruwheid te verminderen.
 • Gebruik PACT-therapie of Funghiclear: Overweeg de behandeling met PACT-therapie of Funghiclear om je kalknagels effectief te behandelen en te voorkomen dat de schimmel zich verder verspreidt.
https://kalknagelbehandelen.nl/pact-therapie-ervaringen/