Zeker Vitaal
Image default
Dier

Waarom Elektrolyten drank voor het paard?

Equilin Electrolyten voor het paard

Ben je op zoek naar hoogwaardige elektrolyten voor het paard? Bekijk dan zeker eens de producten van Equilin. EquilinRECOVER zoals het product heet bevat natrium, kalium, chloride, vitamine C, druiven- en vruchtensuiker en smakelijke kruiden. Deze natuurlijke electrolytendrank voor het paard wordt graag gedronken dankzij de toevoeging van smakelijke kruiden. EquilinRECOVER is bedoelt om te geven bij;

  • Hoge temperaturen
  • Tijdens het transport
  • Zware fysieke inspanning of veel zweten
  • Veel vochtverlies

Een belangrijk mineraal is Kalium. Kalium heeft namelijk een goede werking op het zenuwstelsel van het paard én zorgt voor het behoud van soepele spieren. Dit in combinatie met de andere vitamines en mineralen zorgen voor een goede elektrolytenbalans en dus een optimale gezondheid. De electrolyten bij Equilin komen in handige poedervorm dat met een handig maatschepje gemengd kan worden met water. Kies uit een 1,5kg verpakking of een emmer van 4kg.

Voordelen electrolyten voor het paard in poedervorm

De reden waarom wij van Equilin hebben gekozen voor elektrolyten in poedervorm, is omdat je deze veel makkelijker kunt mengen door het paardenvoer. Ook kun je verspilling beter tegen gaan. Wel is het verstandig om bij droog voer dit te bevochtigen met water voor een betere opname, maar ook dat het paard niet al het poeder weg blaast met de neus 🙂 Het advies is om EquilinRECOVER te verdelen over de dag en op te lossen in ca. 5 tot 8 liter lauwwarm water of natte slobber.

Hoe omgaan met hoge temperaturen

Het advies voor het bijvoeren van elektrolyten aan het paard wanneer het super warm is, is inmiddels bekend. Maar je kunt ook andersom denken. Hoe kun je je paard of pony zo comfortabel mogelijk houden tijdens warme dagen? Hieronder lees je enkele handige tips.

  • Zorg dat je paard altijd voldoende drinkwater heeft. Vergeet niet dat een paard bij normaal weer al ca. 30 liter water nodig heeft.
  • De middaguren zijn het warmst. Houd daarom logischerwijs, indien mogelijk, je paard dan zoveel mogelijk uit de zon. Moet je trainen? Doe dat dan in de ochtend of in de avond. Of sla een dag over als het extreem heet is.
  • Verkoeling is ook belangrijk. Spuit je paard regelmatig af en zet je paarden lekker buiten in de avond als het afgekoeld is.
  • Ook een paard kan verbranden en dan gaat het vooral om de neus. Smeer dan een een lichte neus in met zonnebrandcrème.
  • Warmte heeft ook invloed op de energie van het paard. Zorg dus dat er voldoende voeding beschikbaar is en dat het paard voldoende ruwvoer kan eten.

Wist je dat volgens de laatste inzichten een paard tweemaal zoveel ruwvoer nodig heeft dan we eerst dachten? Je leest dit alles in hét paardenwelzijn boek van dit moment – namelijk ‘Het Nieuwe Voeren’ van Equilin.

Paardensupplementen aanvullen op basis van ruwvoer behoefte

Wanneer een paard meer ruwvoer eet, heeft dit effect op de hoeveelheid suikers en eiwitten inname van het paard. Het krachtvoer die een paard daarnaast krijgt moet daarom aansluiten bij deze ruwvoerbehoefte. Equilin heeft daarom een gebalanceerd reeks aan paardensupplementen ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten zodat alles goed in balans is. Bekijk onze producten op equilin.eu en shop online met gratis verzending in Nederland.

https://www.equilin.eu/