Zeker Vitaal
Image default
Fitness

Zo blijf je vitaal als je een druk leven hebt

Je hebt een carrière, een sociaal leven, misschien ook kinderen of huisdieren die aandacht nodig hebben. Daar komt nog eens een huishouden bovenop. Kortom, je hebt het druk! Dan is het begrijpelijk dat goed voor jezelf zorgen er nog weleens bij inschiet. Maar juist als je het zo druk hebt is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Vitaal blijven betekent dat je lichaam fit genoeg is om alle dagelijkse activiteiten aan te kunnen. Het verhoogt je weerstand zodat je minder vatbaar bent voor ziektes en verkoudheden. Met de onderstaande tips zorg je voor een gezond leven dat past bij je drukke leven!

Je bent wat je eet

Clichés zijn er met een reden, ze bevatten vaak een kern van waarheid. In dit geval is dat niet anders. Door te letten op wat je eet zorg je ervoor dat je lichaam de vitaminen, mineralen en alle andere belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt dat het nodig heeft om goed te functioneren en te herstellen na een zware dag. Eet voldoende groente, fruit en noten en vergeet vooral niet om genoeg te drinken. Wanneer je het druk hebt is 2 liter water per dag geen overbodige luxe. Heb je moeite om dit te halen? Neem altijd een flesje water mee dat je kunt bijvullen zodat je altijd genoeg te drinken in de buurt hebt.

Maak tijd vrij om te sporten

Hoe druk je het ook hebt, er is altijd een mogelijkheid om één of twee uurtjes per week vrij te maken om aan je conditie te werken. Maak hier een prioriteit van want het is erg belangrijk dat je voldoende beweegt om je lichaam sterk en gezond te houden. En ook mentaal zitten er verschillende voordelen aan sporten. Zeker bij een sport waarbij je om de sportprijzen strijdt, helpt sporten om je zelfvertrouwen te vergroten en om je hoofd leeg te maken omdat je je volledig kunt concentreren op de fysieke activiteit waar je mee bezig bent.