Zeker Vitaal
Image default
Gezondheid van kinderen

Hoe groot moet een baby zijn?

Om te bepalen hoe groot een baby moet zijn, is het belangrijk om zijn of haar gemiddelde gewicht te kennen. Dit is het zwaarste dat een pasgeborene moet wegen en het wordt ook gebruikt om de lengte en het gewicht van het kind te bepalen. Het gemiddelde gewicht is een handig referentiepunt om te gebruiken voor het plannen van de toekomst van een kind.

Het gewicht van een nieuwe baby kan variëren vanaf de geboorte, maar een gezonde baby moet ongeveer zeven tot negen pond wegen. Het voedsel is de basis van de algehele groei en ontwikkeling van de baby. Hoe hoger hij of zij weegt, hoe groter hij of zij uiteindelijk zal worden. Baby’s geboren met een laag gewicht moeten borstvoeding krijgen tot ten minste 12 weken oud, maar moeten worden gespeend op vast voedsel voordat ze zes maanden oud zijn.

Het gewicht wordt bepaald door de lichaamsbouw van de ouders. Tijdens de zwangerschap waren de eetgewoonts zwaarder dan de meisjes. Tijdens de zwangerschap hebben moeders met overgewicht een hoger risico op zwangerschapscomplicaties. Degenen die overgewicht of obesitas hadden toen ze bevielen, hadden echter meer kans om gezonde baby’s af te leveren.

De groei is een belangrijke meting van het gewicht en de lengte van een baby. Deze informatie is nuttig voor het doen van aanbevelingen met betrekking tot de bekken van de baby. De gynaecoloog houdt de groei van een baby bij en kan de groei ervan vergelijken met andere kinderen van dezelfde leeftijd.

De groei van een baby wordt gemeten op het moment van geboorte. Het gewicht van het kind wordt berekend op basis van de afkomst van de moeder en de leeftijd van de baby. Hoewel de afkomst van een baby een algemene richtlijn is, zijn individuele verschillen erg belangrijk. De groei van een kind is niet hetzelfde als de grootte.

Het gewicht van een baby past zich in verschillende stadia aan. Tijdens de eerste vier maanden zal het gewicht van een pasgeborene elke week ongeveer 100 gram toenemen. Het gewicht van de gizmo past zich aan de aankwamen en de leeftijd van de moeder aan. De hoogte van de gizmo zal niet toenemen als hij te hoog is.

Het gewicht van een baby hangt af van genetica, gezondheidstoestand en melkconsumptie. Een pasgeborene wordt geboren tussen tien en eenentwintig pond, maar het gewicht van de gizmo zal hoger of lager zijn. Als de baarmoeder van de gizmo niet volledig is ontwikkeld, groeit deze mogelijk niet goed.

Bekijk hier onze blog over baby’s