Zeker Vitaal
Image default
Gezondheid voor mannen

Heb je multivitaminen nodig naast je voeding?

Als de dagen weer korter worden, dan kun je wel eens denken aan het innemen van extra vitaminen. Want dat geeft toch het gevoel dat je wat beter beschermd bent tegen de invloeden van buitenaf. En daarbij, wat extra weerstand kan nooit kwaad. Maar waar kies je van voor? Alleen een tablet met vitamine C of een multivitamine zoals Animal Pak? De keuze kan vrij gemakkelijk zijn.

Vitamine en mineralen uit je dagelijkse voeding

De meest ideale combinatie van vitamines, mineralen en andere voedingswaarden haal je uit je eten. Als je tenminste regelmatig gevarieerd eet. En ook alles eet wat de Schijf van Vijf van het Nederlandse Voedingscentrum voorschrijft. Zoals gezegd, dat is de meest ideale situatie. Want iedereen heeft wel eens een dag dat je geen zin hebt om te koken. Of geen tijd hebt voor een goede maaltijd. En dan kies je voor een gemakkelijke snack onderweg, of je slaat bijvoorbeeld de lunch over. Dan mis je al een deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Als je je dan niet zo fit voelt, is het een geruststellende gedachte dat je op een multivitamine kunt terugvallen.

Waarom zijn vitaminen en mineralen belangrijk

Vitaminen en mineralen zorgen voor een goede werking van je lichaam. Denk aan een goede bloeddoorstroming, het op peil houden van je ijzer en het houdt bijvoorbeeld je botten sterk. Sommige vitaminen en mineralen worden door je lichaam voor een deel zelf aangemaakt. Maar vaak moet je het uit je voeding halen. En als je daar niet genoeg van hebt, omdat je bijvoorbeeld veganistisch eet, dan kun je een tekort aan deze voedingsstoffen hebben. Je voelt je futloos, hebt snel last van spierpijn bij inspanning. Of je slaapt bijvoorbeeld minder goed. Om dit tekort op te vangen kun je kiezen voor een multivitamine in de vorm van Animal Pak.

Wat is het voordeel van een multivitamine?

Alle vitamines en mineralen hebben ieder een eigen functie in je lichaam en hebben dus allemaal een belangrijke taak. Als je aparte vitamines slikt, dan heeft dat ook zeker effect op je gezondheid en hoe je je voelt. Maar het voordeel van een mulitvitamine is dat de vitaminen en mineralen die daarin zitten, elkaar in werking ondersteunen. Zo heb je dubbel profijt van een enkel product. Niet alleen heb je met een Animal Pakmultivitamine de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen die je op een dag nodig hebt, je weet ook dat de werking ervan optimaal is.

Een Animal Pak voor fanatieke sporters

De behoefte aan multivitamine kan niet alleen ontstaan doordat je niet voldoende gevarieerd eet. Ook als je heel bewust je voeding samenstelt kan er een aanvulling noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld als je intensieve krachttrainingen doet. Je vraagt veel van je lichaam en spieren, dus moet je ook zorgen dat je het voldoende voeding geeft. Met multivitamine in de vorm van een Animal Pak geef je je lichaam de boost die het nodig heeft. In het Animal Pak zitten namelijk ook aminozuren en BCAA. De multivitamines zorgen voor een optimale verwerking van dit voedingssupplement. Zo kun je niet alleen goed presteren, maar je houdt ook nog eens je vitamines en mineralen op peil.