Zeker Vitaal
Image default
Aandoeningen en ziekten

Te overwegen factoren bij het kopen van een mixer met kom

Te overwegen factoren bij het kopen van een mixer met kom

Veel professionele bakkers hebben nu kookboeken met wijsheden, zoals trucs om de beste koekjes te maken of veelgemaakte fouten die je moet vermijden bij het bakken met chocolade. Hoewel er genoeg recepten zijn die het prima doen met een hand mixer en ander essentieel keukengereedschap, hebben veel van die kookboeken recepten waarvoor een mixer met kom nodig is.

  • Capaciteit: Omdat elk huishouden anders is qua grootte en aantal personen, bevat deze lijst verschillende capaciteitsopties voor kleinere partijen of grotere volumeprojecten. Sommige modellen hebben zelfs twee verschillende komformaten waardoor ze nog veelzijdiger zijn, waardoor ze hoger op onze lijst staan.
  • Hulpstukken: Aangezien mixers verschillende toepassingen hebben, willen we ervoor zorgen dat de door ons aanbevolen modellen voldoende hulpstukken hebben om alledaagse recepten aan te pakken. Daarom moeten ze de nodige hulpstukken bevatten, zoals een garde, een deeghaak en een soort spatel. Hoe meer hulpstukken, hoe beter.
  • Grootte: Staande keukenmixers zijn berucht omdat ze vaak zwaar op het aanrecht staan. Wij streven ernaar de lezers een mix van maten te bieden, afhankelijk van het soort voetafdruk dat zij zoeken. Of het nu gaat om een kleiner huishouden of om een grote mixer om kerstkoekjes te maken, de afmetingen en het gewicht van de mixer met kom kunnen een belangrijke factor zijn bij het maken van de beste keuze.

Soorten staande mengers

Kantelkop

De meeste keukenmengkranen voor thuisgebruik zijn kantelbare modellen. De kom is bevestigd aan de onderkant van de mixer met kom, en de mixhulpstukken zijn bevestigd aan de bovenkant van de machine. Het wisselen van menghulpstukken zonder de kom te verwijderen is een fluitje van een cent, en omdat u de kop naar achteren kunt schuiven, is de kom beter toegankelijk wanneer u ingrediënten moet toevoegen of verwijderen of de zijkanten moet afschrapen.

Bowl-Lift

Mengkranen met een kom zijn meestal van hogere kwaliteit en van professioneel of commercieel niveau. De kom klikt in de zijarmen en de achterkant van de machine en wordt op zijn plaats getild met een hendel aan de zijkant. Deze mixers zijn aan de grotere kant van het spectrum en meestal iets zwaarder en stabieler. Ze zijn krachtiger en kunnen zwaardere degen en mengprojecten gemakkelijker aan dan hun kleinere en lichtere tegenhangers.

Bodemschijf

Er zijn maar een paar opties voor deze stijl mixer op de markt, maar degenen die ze gebruiken zweren erbij. De motor van deze mixer zit in de bodem van de machine, onder de kom. De menghulpstukken zijn onderin de kom bevestigd, zodat de bovenkant van de kom volledig vrij blijft. Dit is ongelooflijk handig voor recepten die meerdere toevoegingen vereisen, en het biedt een duidelijk zicht op de actie tijdens het werk.

Planetair mengen

Voor het meest effectieve en consistente mengen zoekt u een mixer met kom met planetaire mengactie. Bij dit type machine draait het mengstuk om zijn as en draait het tegelijkertijd rond de omtrek van de kom (precies zoals de aarde rond de zon draait). Deze beweging helpt de ingrediënten aan de rand van de kom te bereiken.

Stationair mengen

Stationaire mixers hebben meestal twee kloppers die op hun plaats draaien, terwijl de kom eronder draait. Deze beweging is minder effectief bij het mengen van alle ingrediënten, dus is het meestal nodig de machine te stoppen om de zijkanten af te schrapen en de elementen met de hand te mengen.

Veelgestelde vragen

Waar worden staafmixers meestal voor gebruikt? Waarom heb ik er een nodig?

Staafmixers zijn een essentieel keukenapparaat dat elk huishouden zou moeten hebben voor zoete en hartige recepten. Mensen gebruiken ze zelfs voor niet-culinaire doeleinden, zoals knutselprojecten zoals slijm. Voor veel essentiële recepten zal een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid kookt uiteindelijk een mixer met kom nodig hebben.

Hoe lang gaan typische staafmixers mee?

Sommige fabrikanten stellen dat een hand mixer bij goed onderhoud wel 30 jaar mee kan gaan. Regelmatig gebruik leidt echter tot een redelijker maximum van 10 tot 15 jaar, omdat de motoren kunnen doorbranden als ze niet goed worden onderhouden.

In welke maten zijn staafmixers verkrijgbaar?

Staafmixers zijn er meestal in maten van twee tot acht liter. Een mixer met een gemiddelde capaciteit zit ergens in het midden van dat bereik, en het vloeroppervlak is meestal evenredig aan de grootte.