Zeker Vitaal
Image default
Alternatief

5 handige tips voor het installeren van led inbouwspots

Ben jij een echte woonliefhebber en wil jij graag led inbouwspots in je huis installeren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Led inbouwspots zijn niet alleen duurzaam, maar zien er ook nog eens stijlvol uit. Het installeren van deze spots is echter niet altijd even makkelijk. In deze blog geven wij handige tips om ervoor te zorgen dat jij zonder problemen led inbouwspots kan installeren.

1. Meet alles goed op

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen waar je de led inbouwspots wilt plaatsen en hoe ver uit elkaar. Meet ook de afstand tussen de spots nauwkeurig op. Deze afstand is afhankelijk van de grootte van de spots en de hoogte van het plafond. Het is handig om alles op papier te zetten en een schets te maken van hoe het eruit moet komen te zien.

2. Kies de juiste spots

Het kiezen van de juiste spots kan een lastige klus zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten led inbouwspots beschikbaar. Zo zijn er spots in verschillende kleuren en vormen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de lichtopbrengst. Dit wordt uitgedrukt in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe meer lichtopbrengst de spot heeft.

3. Let op de ventilatie

Een ander belangrijk punt om op te letten bij het installeren van led inbouwspots is de ventilatie. Wanneer de warmte van de led-spot niet goed weg kan, kan dit schade veroorzaken aan de spots en het plafond. Zorg er daarom voor dat er genoeg ruimte is voor ventilatie. Dit kan door bijvoorbeeld een ventilatiering te gebruiken of door te zorgen voor genoeg ruimte tussen de spot en het plafond.

4. Gebruik de juiste gereedschappen

Om de klus goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken. Denk hierbij aan een boormachine, plamuurmes, kabelschoentang, striptang, enzovoort. Zorg dat je van tevoren alle benodigdheden in huis hebt. Dit voorkomt onnodig tijdverlies en frustratie tijdens het installeren.

5. Wees veilig

Tot slot is het ook belangrijk om te denken aan veiligheid. Zorg bijvoorbeeld voor een stevige trap en gebruik indien nodig beschermende kleding en handschoenen. Ook is het belangrijk om de stroom af te sluiten voordat je begint met de installatie. Pas ook op dat je niet op elektriciteitskabels boord.

 

https://www.led24.nl/