Zeker Vitaal
Image default
Diensten

Zorgen voor je ogen tijdens de zomer

Ogen zijn een van de meest belangrijke deel van het lichaam dat extra verzorging en aandacht nodig heeft. Vooral in de zomer is het belangrijk dat er extra verzorging wordt gedaan voor de ogen. De warme temperaturen, stof in de lucht en de verschillende vervuilingen die aanwezig zijn tijdens de zomer kunnen de ogen irriteren. De ogen worden dan vervolgens ook vatbaar voor verschillende soorten ziektes. Het is erg belangrijk om de ogen fris te houden en te beschermen tegen het warme seizoen. In deze blog zullen er een paar tips worden meegegeven om de ogen de verzorging te bieden die zij nodig hebben. Iedereen kan deze tips toepassen om de ogen te beschermen. 

Draag een pet 

Als je een pet in huis hebt, draag deze dan vooral wanneer je naar buiten gaat. Door een pet te dragen wordt het UV-licht en de warmte van de ogen gehouden. Naast dat het dragen van een pet goed is voor de ogen, is het ook goed om het gezicht te beschermen tegen de zon.  Er wordt dan ook aangeraden om een katoenen pet te dragen, wat beter voor de huid is en minder snel irritatie met zweet kan veroorzaken. 

Zonnebril 

Draag je liever geen pet dan is een zonnebril ook een erg goede oplossing voor het tegenhouden van de zon. Naast dat het erg functioneel is is het ook een leuke modeaccessoire. Heb je nog geen zonnebril of wil je graag een nieuwe, investeer dan in een zonnebril die de ogen kan beschermen tegen beschadiging en die een maximale UV-bescherming gegarandeerd. Een zonnebril kan je niet alleen dragen op zonnige dagen maar ook op bewolkte dagen. Tijdens bewolkte dagen kunnen de UV-stralen de ogen infecteren. Het is daarom belangrijk om ook op bewolkte dagen een zonnebril te dragen. 

Blijf drinken

Tijdens de zomer raken mensen sneller uitgedroogd, wat ook een slechte invloed kan hebben op het gezichtsvermogen. Extreme uitdroging weerhoudt het lichaam ervan om tranen aan te maken, wat droge ogen andere problemen kan veroorzaken. Drink daarom elke dag veel water om het lichaam gehydrateerd te houden en om de ogen te blijven verzorgen. Het is aanbevolen om gedurende de dag 8 glazen water te drinken, wat ongeveer 2,5 liter water is. Ook is het gezond voor het lichaam om elke dag genoeg te drinken. 

Voeding en slapen 

Juiste voeding en genoeg slapen is ook erg belangrijk voor de gezondheid van het lichaam en dus ook voor de ogen. Voedingsmiddelen die rijk aan vitamine C, E en zink kunnen helpen tegen oogschade. Ook zijn vitamines essentieel voor een goed gezichtsvermogen. De vitamines zitten in voeding. Kan je niet goed de vitamines opnemen in je lichaam dan kan je tabletten innemen om zo de juiste vitamines binnen te krijgen. Naast goede voeding is voldoende slaap ook belangrijk voor de verzorging van de ogen. 

Oogdruppels

Veel mensen doen er ontzettend veel aan om hun ogen de beste zorg te geven maar sommige mensen ervaren nog steeds problemen met hun ogen die direct of indirect een nadelige invloed hebben op de ogen. 

In dergelijke omstandigheden is het beter om een oogspecialist te raadplegen. Je kunt ook terecht bij een Ooglift kliniek in Maarssen. Zij kunnen je helpen met de juiste adviezen rondom oogdruppels. Als iemand een allergie heeft waardoor de ogen vermoeid of droog voelen is het verstandig om oogdruppels te kopen. Ook voor allergieën kan je naar de dokter gaan, die vervolgens de juiste oogdruppels kan voorschrijven.