Zeker Vitaal
Image default
Fitness

Weight gainer voor vrouwen – verstandig of niet?

Wij schatten de kans vrij groot in dat je op zoek bent naar een nieuw supplement voor het sporten. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Mocht je van plan zijn om aan te komen in spiermassa dan zal je wellicht voor de keuze staan om een weight gainer te bestellen. Veel vrouwen vragen zich af of het ook voor hen mogelijk is om dit handige supplement te bestellen of dat zij er verstandiger aan doen om voor iets anders te kiezen. Wil jij meer te weten komen over het gebruik van een weight gainer als vrouw lees dan snel verder. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je maar moet weten over het gebruik van dit supplement voor bij het sporten!

De effecten van een weight gainer

Wil je antwoord krijgen op de vraag of je als vrouw een weight gainer kunt gebruiken dan is het op de eerste plaats van groot belang om te kijken naar de werking van een weight gainer. Zoals je waarschijnlijk wel weet heeft je lichaam een overschot aan calorieën nodig om aan te komen. Eet je meer dan je verbruikt dan gebruikt het lichaam deze extra energie om nieuwe spieren op te bouwen. Weight gainers kunnen daar ook bij helpen. De meeste weight gainers bevatten ten minste één portie eiwit van zo’n 30 gram. Dit voorziet je lichaam van de bouwstenen die nodig zijn om nieuwe spieren op te bouwen. Het is namelijk zo dat we spieren opbouwen uit de eiwitten die we eten. Door voldoende eiwitten binnen te krijgen is het lichaam in staat om extra spiermassa aan te maken. Een weight gainer helpt je dan ook aan je eiwit.

Maar dit is niet het enige wat een weight gainer doet. Een weight gainer is namelijk ook bedoeld, dit in tegenstelling tot normale eiwitshakes, om sneller aan te komen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de toevoeging van de koolhydraten. Het is gebruikelijk om meer koolhydraten te eten als je aan wilt komen. Onze spieren slaan koolhydraten op in de vorm van glycogeen. De stof glycogeen zorgt ervoor dat onze spieren voller en sterker worden. Het wordt dan ook aangeraden om de helft van je dagelijkse calorieën uit koolhydraten te halen wanneer je spieren probeert op te bouwen. Nu zijn de koolhydraten veel beter voor het lichaam dan de koolhydraten die je uit frisdrank, snoepjes of koek haalt.

Hoe gebruik je een weight gainer als vrouw?

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je als vrouw zijnde een weight gainer op de best mogelijke manier kunt gebruiken. Als vuistregel raden we aan om ongeveer 80% van je calorieën te halen uit voedsel dat niet super bewerkt is. het is van belang om eerst je dieet onder de loep te nemen voordat je überhaupt nadenkt over het gebruik van een weight gainer. Probeer om veel gezonde voedingsmiddelen te eten. Hier kan je denken aan fruit, groenten, peulvruchten, vlees en vis. Ook is het goed om wat vaker zuivel en eieren te eten om zo aan je eiwitten te komen. Merk je vervolgens dat je moeite hebt om aan te komen dan is het mogelijk om een weight gainer te gebruiken. Weet wel dat er veel calorieën in een enkele portie zitten. Zo zijn er merken waar wel 1250-1500 calorieën in een shake zitten.

De reden dat weight gainers zulke enorme portiegroottes hebben is dat ze gemaakt zijn voor mannen. Mannen zijn groter en verbranden meer calorieën. En als mannen proberen aan te komen, kunnen ze dat doen met een calorieoverschot dat twee keer zo groot is. Maar zelfs voor mannen raden we niet aan om volledige porties van weight gainers te nemen. In het begin is het handig om je dosering te halveren. Als het aankomt op het gebruik van de shake zelf: het maakt eigenlijk niet uit op welk moment je hem drinkt. Je kunt hem voor het sporten, maar ook na het sporten drinken. Gebruik het gewoon wanneer je het nodig hebt en wanneer je merkt dat je te weinig calorieën binnen hebt gekregen die dag.

Dé toevoeging voor je dieet

Zoals je wel hebt kunnen zien is het ook als vrouw mogelijk om ene weight gainer in huis te halen. Door de grote hoeveelheid calorieën is het dankzij dit supplement een stuk makkelijker om aan te komen. Wel is het een feit dat het lichaam van de man anders werkt dan dat van de vrouw. Wees je hier dan ook bewust van als je kiest voor een weight gainer. Mocht je nog veel meer te weten willen komen op het gebied van sport en gezondheid dan heb je geluk. We hebben hier op de site namelijk nog veel meer artikelen voor je geschreven. Door je goed in te lezen wordt het behalen van je doelen een stuk makkelijker!