Zeker Vitaal
Image default
Alternatief

Hoe zorg je voor rust?

Er zijn een heleboel redenen te benoemen, waarom iemand niet de innerlijke rust kan voelen. Het is niet fijn als je jezelf voor een langere tijd erg onrustig voelt. Het kan ook zijn dat je zelfs bijna standaard in een staat van onrust verkeerd. Met name mensen met ADHD kunnen hier last van hebben. Wil je weten hoe je meer rust krijgt? Check dan deze tips.

Eckhart’s belangrijkste les

Eckhart Tolle is een spiritueel leraar. Hij schreef onder andere het boek ‘de kracht van het nu’. Bij alles wat Eckhart in zijn boeken en ook in zijn podcasts en filmpjes naar voren brengt, is dat het heel belangrijk is om in het nu te zijn. De oorzaak van onrust heeft alles te maken met het onderwaarderen van het nu en het overwaarderen van de toekomst. Hoe meer je de kunst verstaat om in het nu te zijn, hoe minder onrust je ervaart.

Soms is het alleen al genoeg om eens goed scherp te luisteren naar wat je allemaal hoort, terwijl jezelf stil bent. Misschien hoor je zomaar ineens de vogels, die je daarvoor niet waren opgevallen.

Negatieve energie loslaten

Om in het nu te zijn is het ook belangrijk om dat je negatieve energie loslaten gaat. Gedachten van het ego kunnen voor heel veel negatieve energie zorgen, als je ernaar luistert. Het is dus belangrijk dat je gedachten niet per se voor waar aanneemt en ze laat zijn voor wat ze zijn: gedachten. Het lukt niet als je al je negatieve gedachten gelooft, laat die negatieve energie los. Niet door het weg te drukken, maar meer door het als wolkjes te laten gaan. Allemaal negatieve energie kan zorgen voor intens nare emoties zoals woede en jaloezie. Het is dus erg belangrijk dat je negatieve energie loslaten kunt, als je rust wil ervaren.

https://cookcoaching.nl/negatieve-energie-loslaten/