Zeker Vitaal
Image default
Alternatief

Zo zorg je voor een gezonder werksfeer

Het is moeilijker dan men denkt om de sfeer goed te houden op het werk. Een gezonde werksfeer is bepalend voor de productiviteit van medewerkers. Als de werksfeer niet goed is vertaald zich dat ook terug in diverse ongewenste resultaten zoals een hoger verzuim. Wil jij een gezonder werksfeer? Dan kun je dat onder anderen met hr analytics, maar ook met andere methoden verbeteren…

Hr analytics

Zeker in grote bedrijven is er vaak al geen overzicht meer op persoonlijke niveau. Met hr analytics kun je op basis van data informatie krijgen over hoe je bedrijf een gezonder werksfeer krijgt. Een gezond bedrijf, dat is wat je krijgt als je de resultaten uit hr analytics goed weet te vertalen in concrete en passende aanpassingen in je bedrijf.

Geef het goede voorbeeld

Een gezonde werksfeer krijg je ten eerste door zelf het goede voorbeeld te geven. Vind je dat het menselijke aspect niet vergeten moet worden? Doe dit dan zelf ook niet. Vanaf een ivoren toren zitten en dingen roepen die voor iemand die met de dagelijkse praktijk te maken heeft, nergens op slaan, gaan je niet helpen om een gezonde werksfeer te krijgen. Gelukkig is dit niet wat de meeste werkgevers vanuit hun hart willen. Het is echter wel zo dat het goede voorbeeld soms uitblijft, ondanks de goede intentie. Wees hier dus alert op.

Niet iedereen is het hetzelfde

Daar waar de ene werknemer blij wordt als diegene zoveel mogelijk zelf mag bepalen in zijn werk, wordt een andere werknemer daar doodongelukkig van. Wel is het slim om de behoeft van de werknemer, door de werknemer zelf, in kaart te laten brengen. Daarbij kunnen vragen stellen zoals:

  • Wat vind je leuk aan je werk?
  • Wat kost je energie?
  • Met wie werk je graag samen?
  • Wat geeft betekenis aan je baan?

Van daaruit kun je samen bekijken wat er aan mogelijkheden is, om de baan maar passend bij de werknemer te maken.

https://www.everybodyfrank.com/hr-analytics-wat-waarom/