Zeker Vitaal
Image default
Geestelijke gezondheid

5 manieren op tot rust te komen

Het is niet gek dat je vaak stress hebt in een maatschappij die zoveel van je verwacht. Hoe je met die stress om gaat is voor iedereen anders. Soms is het lastig om weer tot rust te komen na deze stress, daarom zijn hier vijf manieren op tot rust te komen. 

 

1. Ademhaling

Iedereen haalt adem, meestal doe je dit niet eens bewust. Maar wanneer je gaat letten op je ademhaling en bewust gaat ademhalen, zul je merken hoe goed je hiervan tot rust kan komen. Meestal heb je bij stress een hoge hartslag, door diep in te ademen en vervolgens weer langzaam uit te ademen kun je deze hartslag verlagen en kom je tot rust. 

 

2. Natuur

Het klinkt waarschijnlijk als een cliché, maar de natuur kan wonderen doen. In de natuur kun je genieten van de bomen die jou frisse zuurstof geven. Het is er stil, waardoor je je gedachte op een rij kunt zetten en genieten van de mooie omgeving. 

 

3. Geur

Sommige geuren kunnen een bepaald deel in je hersenen activeren waardoor je tot rust komt. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, de geur van ontspanning. Als je wat lavendel olie op je kussen doet of een paar druppels in de luchtreiniger doet, zul je merken dat je langzaam zal ontspannen.  

 

4. Social media uitzetten

De grootste boosdoener is vaak nog wel social media. Op social media wordt je continu overspoelt met andermans leven, wat veel stress kan opleveren. Daarom is het verstandig om soms je telefoon even helemaal weg te leggen en bijvoorbeeld een boek te gaan lezen. 

 

5. Thee

Ook warmte kan het lichaam tot rust brengen, meestal denk je dan al vaak aan een warme douche of een lekker bad. Natuurlijk zijn dit ook goede opties, maar thee is ook nog eens lekker! Je kunt kiezen voor speciale thee, hier zitten specifieke kruiden in die jou tot rust laten komen. Je kan er ook voor kiezen om Rescue druppels toe te voegen, deze druppels zorgen er namelijk ook voor dat je even helemaal kan ontspannen. 

 

Ook al wordt het soms voor iedereen even te veel en willen we graag blijven doorgaan, is het erg belangrijk dat je toch even je rust pakt. Je hebt verschillende manieren om tot rust te komen, denk bijvoorbeeld aan je ademhaling. Je kan er verder voor kiezen om even een stukje in de natuur te gaan wandelen, een geur te verspreiden in huis, social media uit te zetten en als laatste een lekker kopje thee waardoor je binnen de kortste keren weer ontspannen bent.