Zeker Vitaal
Image default
Geestelijke gezondheid

Waarom je de juiste yogamat moet vinden

Yoga wordt tegenwoordig door miljoenen mensen over de hele wereld beoefend en is bijzonder populair in veel landen. Het is het enige type oefening dat spiritueel en meditatief is, terwijl het zorgt voor uitgerekte spieren en mentale rust. Er zijn veel verschillende soorten yoga en oefeningen, maar één ding hebben ze gemeen: het gebruik van een yogamat. We hebben allemaal specifieke criteria waardoor we ons comfortabel voelen tijdens het oefenen vanwege onze verschillende praktijken en lichaamstypes. De beste yogamat is essentieel om je evenwicht te bewaren en een goede houding te behouden. Als je een zweterige yoga-oefening doet, wil je iets geen gladde mat waardoor je zou kunnen uitglijden.

Dunne yogamatten

Yogamatten zijn er in verschillende maten en gewichten, variërend van ultra-lichtgewicht tot reismatten tot zwaardere en dikkere matten. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je beginnen met een mat van 0,5 cm, een veel voorkomende dikte. Deze matten zijn ideaal voor mensen die op een krachtige maar vloeiende manier oefenen. Ze zorgen voor een sterk contact met de grond, wat de stabiliteit in verschillende houdingen bevordert. Ze zitten ook minder in de weg terwijl je van houding naar houding gaat dan dikkere matten. Dunne matten kunnen de stabiliteit verhogen voor yogastijlen met meer energieke houdingen. Wanneer de houdingen moeilijker worden, zoek dan naar matten met ruwe oppervlakken om je grip te behouden. Als je van plan bent om met je yogamat op reis te gaan, zoek dan een dunne en lichte mat. Er zijn ook yogamatten die speciaal zijn ontworpen vanwege de draagbaarheid.

Dikke yogamatten

Dikke matten bieden extra vulling en zijn ideaal voor therapeutische oefeningen. Als je van herstellende yoga houdt die bestaat uit houdingen die je lang moet vasthouden, dan heb je misschien de voorkeur voor een zachte, dempende mat. Dikkere matten zijn comfortabeler voor onderarm- en knielende houdingen. Ze zijn ook het beste voor yogi’s met kwetsbare knieën of pijnlijke gewrichten. Staande houdingen kunnen wel een beetje uitdagender met dikke matten.